Menu

Jongeren en geld

Vanaf je 18e krijg je er in één klap meer financiële verantwoordelijkheden bij. Zo ben je verplicht een eigen zorgverzekering af te sluiten, moet je jaarlijks belastingaangifte doen en heb je misschien te maken met studie- en woonkosten. Ook kun je vanaf je 18e rood staan en een lening afsluiten. Dat zijn een hoop extra verantwoordelijkheden. Niet iedereen leert als kind hoe ze verstandig met geld moeten omgaan, waardoor dit op latere leeftijd voor vragen en zelfs financiële problemen kan zorgen.

Heb je aan het einde van je salaris altijd een stukje maand over? Of heb je schulden en weet je niet hoe je er vanaf komt? Schaam je niet om hulp te vragen. Hoe eerder je hulp zoekt, des te sneller kan er gekeken worden wat je nodig hebt. Soms lijkt het erger dan het is. Onze budgetcoaches kijken samen met jou naar je situatie en helpen je overzicht te krijgen in je financiën.

“Don’t let money run your life, let money help run your life better”

– John Rampton

Wat kun je verwachten?

Via het contactformulier vul je je gegevens in. Eén van onze medewerkers belt je zo snel mogelijk terug. We stellen je dan wat vragen over jouw situatie, je kunt iets over jouw situatie of vragen vertellen en je krijgt uitleg hoe we je kunnen helpen. Ook plannen we een eerste afspraak bij ons op kantoor.

Tijdens deze afspraak kun je jouw verhaal vertellen. Heb je geld geleend voor een nieuwe telefoon, rijlessen of scooter en lukt het je niet om de lening terug te betalen? Koop je spullen, ook als je er op dat moment eigenlijk geen geld voor hebt? Of lukt het je ondanks je bijbaan niet om rond te komen? Met welke geldvragen of financiële zorgen je ook zit, wij oordelen niet en zijn er om met jou voor een oplossing te zorgen.

Elke situatie is anders en Budgetcafé zorgt voor een aanpak die bij jou past. De eerste stap is zorgen dat we jouw hele financiële plaatje duidelijk krijgen, zoals je inkomsten, uitgaven en eventuele schulden. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie starten we een traject met je op. We doen het samen en kijken waar jij het meest mee geholpen bent. Je kunt je opgeven voor het project Jongeren en geld. Hierbij leren we je de vaardigheden om met geld om te gaan, financieel gezond te zijn en (wanneer het mis is gegaan) te helpen om weer grip te krijgen op je financiën. Dit is helemaal kosteloos.

De 3 manieren waarop wij je kunnen helpen

Stichting Budgetcafé heeft 3 verschillende opties: Budgetcafé begeleidingBudgetcafé beheer en Bewindvoering. Wij zorgen dat jij de hulp krijgt die het beste bij je past.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op via de contactbutton. Je kunt ons ook bellen op
020-2440474 of een berichtje sturen via WhatsApp.