Menu

Over Stichting Budgetcafé

Stichting Budgetcafé is in 2017 opgericht en is de plek voor mensen die financiële problemen hebben of door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kun je bij ons terecht als je behoefte hebt aan financiële of administratieve hulp of iemand zoekt die met je meedenkt.

Helaas kan iedereen in een situatie komen waarin je (tijdelijk) niet voldoende financieel zelfredzaam bent. In dat geval bieden we praktische hulp, een vriendelijk gezicht en een luisterend oor. Net als in een café, vandaar de naam. Je wordt bij ons niet als een nummer of probleemgeval gezien, maar als mens geholpen.

Directrice Natasha Dasburg werkte als jurist. Met Budgetcafé zet zij haar juridische achtergrond in om mensen te helpen die financiële problemen hebben of dreigen te krijgen.

Wie zijn wij

Bij Budgetcafé werken ervaren, professionele budgetcoaches, beheerders en bewindvoerders en hebben jarenlange ervaring in sociaal-juridische dienstverlening. We zijn goed op de hoogte van de wet- en regelgeving en weten de weg in een wereld van bureaucratische regels.

Daarnaast werken we ook met een enthousiast team van vrijwilligers. Voor een groot deel zijn dit mensen die zelf weten wat het is om schulden te hebben. Zij hebben in het verleden hulp gekregen en gebruiken hun kennis en ervaring nu om jou te helpen. Er heerst helaas nog steeds een taboe om te praten over geldzorgen en financiële problemen. Dus hoe fijn is het dat er anderen zijn die ook weten hoe het is? Dat maakt het minder zwaarbeladen.

Hoe eerder je de stap zet om hulp te vragen, hoe sneller er een oplossing is.

Zo bieden we je de financiële hulp die bij jou past

Wat we precies doen, is per persoon verschillend. Soms is een korte periode van budgetbegeleiding voldoende om een persoonlijk budgetplan op te stellen en je advies te geven om te besparen op je uitgaven. Bij anderen is intensievere begeleiding en budgetbeheer passender. In dat geval kunnen wij jouw bankrekening (tijdelijk) beheren om te zorgen dat je vaste lasten netjes betaald worden. Bij eventuele schulden helpen we je om zo snel mogelijk in gesprek te gaan met de betrokken instanties. Beschermingsbewind is de meest vergaande maatregel en gaat via de Rechtbank. Dit kan eng lijken, maar het kan de oplossing zijn om te voorkomen dat financiële problemen ontstaan of verergeren.

Aan de hand van jouw situatie krijg je advies welke vorm van begeleiding nodig is om jouw doel te bereiken. Ongeacht de vorm van begeleiding blijft onze werkwijze; persoonsgericht en actiegericht samen naar een financieel zorgeloos bestaan!