Menu

Bewindvoering

Wanneer je ons inschakelt als jouw bewindvoerder zorgen wij voor duidelijkheid, rust én persoonlijke aandacht. We regelen je financiële huishouding en de benodigde voorzieningen, zoals bijzondere bijstand en toeslagen, etc. vragen we voor je aan. Ook zorgen we ervoor dat van je inkomen je vaste lasten worden betaald en dat je geld ontvangt voor je dagelijkse levensonderhoud.

Wij geloven dat een goede relatie tussen jou en je bewindvoerder vooral gebaseerd is op vertrouwen. Je geeft de verantwoordelijkheid voor het beheer van jouw financiële zaken uit handen. En je geeft iemand toegang tot jouw persoonlijke en financiële gegevens. Bij Budgetcafé koppelen we je aan een bewindvoerder met wie jij een klik voelt. Iemand die zich in jou kan inleven, waardoor je je begrepen voelt. We bieden een luisterend oor en de steun die je nodig hebt. Ook zijn we open en eerlijk over wat je van ons als jouw bewindvoerder mag verwachten.

Heb je geldzorgen of financiële problemen? Neem met ons contact op om te er samen voor te zorgen dat jouw situatie niet (verder) uit de hand loopt. We informeren je wat bewindvoering precies is en wat er allemaal bij komt kijken.

Wat kun je verwachten?

Je kunt Budgetcafé bij de rechter aandragen als professioneel bewindvoerder, of de rechter kan ons als jouw bewindvoerder aanstellen. Wil jij weten wat we voor jou kunnen betekenen? Via het contactformulier meld je je aan bij Stichting Budgetcafé. Je wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld door één van onze medewerkers. Tijdens deze telefonische kennismaking vertel je iets over jouw situatie en leggen wij kort uit hoe we je kunnen helpen. Op basis van jouw vraag koppelen we je aan de juiste bewindvoerder en plannen een eerste afspraak bij ons op kantoor.

Daarna maken we een plan waarin we onze afspraken vastleggen, zoals de stappen om uit de schulden te komen. Indien mogelijk helpen we je de schulden zelf op te lossen. Een andere oplossing voor je schulden kan zijn dat er schuldhulpverlening bij de gemeente wordt aangevraagd. Veel gemeenten stellen beschermingsbewind ook als voorwaarde om voor schuldhulpverlening in aanmerking te komen. Dit gebeurt vaak wanneer het iemand zelf niet meer lukt om stabiliteit te creëren. Wij brengen overzicht in je administratie nemen het contact met alle andere partijen (schuldeisers, schuldhulpverlening en overige) over, met als doel een bijdrage te leveren aan het oplossen van jouw geldprobleem/problemen.

Meer weten over bewindvoering? Lees onze veelgestelde vragen.

Mag ik zelf een bewindvoerder kiezen?

Ja, je mag je eigen bewindvoerder kiezen. Beschermingsbewind is iets waar je in beginsel vrijwillig voor kiest. Wel kan het zo zijn dat er een bepaalde noodzaak is om onder bewind te gaan. Bijvoorbeeld als je door schulden of verslavingen in de problemen bent geraakt. Op dit moment worden mensen vaak door de rechter of andere instantie doorverwezen naar een bepaalde bewindvoerder. Ze denken dan dat ze geen keuze hebben en gaan akkoord met de voorgestelde bewindvoerder. Maar ook bij een doorverwijzing heb je altijd de vrijheid om zelf een voor jou geschikte bewindvoerder te kiezen.

Ons advies is dan ook om altijd op zoek te gaan naar een bewindvoerder waar jij een goed gevoel bij hebt. Verdiep je in de verschillende werkwijzen van bewindvoerders. Behalve dat je geld beheerd wordt, kan het namelijk zo zijn dat je behoefte hebt aan persoonlijke contact. Zoek dan ook naar een bewindvoerder die in deze behoefte kan voorzien.

Bewindvoering is een serieuze zaak, maar een goede band en fijne samenwerking met je bewindvoerder maakt het hele proces een stuk aangenamer. Bij Budgetcafé zijn we duidelijk over je rechten en plichten en weet je precies wat je van een samenwerking kunt verwachten.