Menu

Budgetbegeleiding

Ben jij het overzicht over je financiën kwijt? Wil je een betere balans vinden tussen je inkomsten en uitgaven? Of weet je even niet meer hoe je de rekeningen moet betalen? Onze ervaren budgetcoaches helpen je met de juiste persoonlijke begeleiding.

Samen kijken we naar jouw financiële situatie en maken een plan op maat om jouw administratie weer op orde te krijgen. We nemen je stap voor stap aan de hand en leren je hoe je het beste met je geld omgaat. Je weet precies wat er binnenkomt aan inkomsten én wat er uitgaat. Ook krijg je hulp bij het maken van financiële keuzes en het stellen van prioriteiten. Onze budgetcoaches helpen je door mee te kijken, vragen te stellen en je vooral dat bemoedigende steuntje in de rug te geven. We werken op jouw tempo samen aan het creëren van meer financiële rust en ruimte.

“Sometimes asking for help is the bravest move you can make”

Wat kun je verwachten?

Via het contactformulier meld je je aan bij Stichting Budgetcafé. Je wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld door één van onze medewerkers. Tijdens deze telefonische kennismaking vertel je iets over jouw situatie en leggen wij kort uit hoe we je kunnen helpen. Op basis van jouw vraag koppelen we je aan de juiste budgetcoach en plannen een eerste afspraak bij ons op kantoor.

Tijdens deze uitgebreide afspraak is er alle ruimte voor jouw verhaal. Wat is je financiële situatie nu? Heb je moeite om rond te komen? Zijn er betalingsachterstanden die meteen opgelost moeten worden? Of weet je vooral niet goed waar jouw geld toch steeds aan op gaat?

Iedere situatie is anders en Budgetcafé gelooft in een persoonlijke aanpak op maat. Stap één is zorgen dat we jouw complete financiële plaatje goed in kaart brengen. Je inkomsten, je uitgaven, eventuele schulden. De grip op je financiën (tijdelijk) kwijtraken of in geldproblemen raken is iets wat iedereen kan overkomen. Je hoeft je niet te schamen en het is oké om om hulp te vragen. We oordelen niet en werken liever samen met jou aan een oplossing.

Soms is een half jaar begeleiding al voldoende om het overzicht terug te krijgen, in andere gevallen is het fijner om nog wat langer begeleiding te krijgen. We doen het echt samen en kijken waar jij het meest mee geholpen bent.

Voordelen budgetbegeleiding

Iedereen is welkom bij Stichting Budgetcafé

Budgetcafé begeleiding is geschikt voor iedereen die hulp kan gebruiken om weer grip te krijgen op zijn of haar financiën. Het maakt dus niet uit wat je leeftijd is, wat de hoogte van je inkomen is en of je wel/geen schulden hebt. Er zijn een aantal doelgroepen waar we ons extra op focussen:

Is budgetbegeleiding gratis?

Budgetcafé begeleiding en Budgetcafé beheer zijn beide diensten op vrijwillige basis. Je kunt vrijblijvend contact opnemen om hulp te krijgen van een van onze ervaren budgetcoaches.

Het kennismakingsgesprek is gratis. Op basis van jouw situatie stellen we daarna een samenwerkingsovereenkomst tussen jou en Stichting Budgetcafé op. Hierin staat precies wat de eventuele kosten van de budget begeleiding zijn. Het is een moedige stap om hulp te vragen. Er zijn verschillende subsidies en regelingen en we zorgen altijd voor een oplossing om te zorgen dat je gebruik kunt maken van onze budgetbegeleiding.