Menu

Alleenstaande ouders

Vind je het lastig om als alleenstaande vader of moeder rond te komen? Je bent echt niet de enige. Alleenstaande ouders hebben vaak moeite om maandelijks rond te komen en kunnen maar net de eindjes aan elkaar knopen. Ongeveer 50% van de alleenstaande ouders kampt met schulden.

Sta je er als ouder opeens alleen voor en weet je niet hoe je moet rondkomen? Moet je de keuze maken tussen een rekening betalen of luiers kopen? Heb je zorgen over de je financiële toekomst voor jou en je kinderen?

Je hoeft je nooit te schamen om hulp te vragen. Hoe eerder je aan de bel trekt, des te eerder kunnen we meedenken en je ondersteunen in wat je nodig hebt. Soms lijkt het erger dan het is. Stichting Budgetcafé kijkt samen met jou naar je situatie en helpt je overzicht te krijgen in je financiën. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie starten we een traject met je op.

“You can be strong and ask for help, at the same time”

Wat kun je verwachten?

Laat je gegevens achter via het contactformulier. Je wordt dan zo snel mogelijk teruggebeld door een van onze medewerkers. Je krijgt wat vragen over je financiële situatie, je kunt of vragen stellen en krijgt uitleg hoe we je kunnen helpen. Ook maken we een afspraak bij ons op kantoor.

Tijdens deze afspraak krijg je alle ruimte om jouw verhaal te vertellen. Misschien maak je, net als single moeder Ramona, de post niet meer open omdat je de rekeningen niet kan betalen, of is er nauwelijks genoeg geld om elke dag een maaltijd op tafel te zetten, laat staan dat er iets over blijft voor extraatjes.

Met welke geldvragen of financiële zorgen je ook zit, we oordelen niet en staan klaar om met jou voor een oplossing te zorgen. Budgetcafé zorgt altijd voor een persoonlijke aanpak die werkt en haalbaar is voor jou. Eerst zorgen we dat we jouw hele financiële plaatje in kaart brengen, zoals je inkomsten, uitgaven en betalingsachterstanden. Afhankelijk van jouw situatie starten we een samenwerking en kijken waar jij het meest mee geholpen bent. We hebben een speciaal project voor alleenstaande ouders opgezet. Dit wordt vergoed via de gemeente Amsterdam. Hierbij leren we je de vaardigheden om met geld om te gaan, weer grip te krijgen op je financiën en gaan we in op de rechten en financiële tegemoetkomingen voor jou als alleenstaande vader of moeder.

“Ik ben zo blij dat ik de knoop heb doorgehakt en me heb aangemeld bij het Budgetcafé. Mede door hen heb ik het aangedurfd om me wederom aan te melden bij de gemeente. Door de intensieve begeleiding leer ik mijn eigen begroting te maken en hoe ik met mijn geld moet omgaan. Ik hoef dit traject dit keer niet alleen te doen, het voelt alsof we het samen doen en dat geeft een heel fijn gevoel. Ik kom van ver, de weg is nog heel lang, maar het begin is er."

De 3 manieren waarop wij je kunnen helpen

Stichting Budgetcafé heeft 3 verschillende diensten: Budgetcafé begeleidingBudgetcafé beheer en Bewindvoering. We zorgen dat jij de ondersteuning krijgt die bij als alleenstaande ouder past.

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op via de contactbutton. We zijn ook telefonisch bereikbaar op 020-2440474 of via WhatsApp.