Menu

Corona en schulden

De effecten van de coronacrisis voor de samenleving zijn nog steeds merkbaar. Het kan zijn dat je je baan kwijt bent geraakt of dat je moet rondkomen met veel minder inkomen. Wat kun je doen als je in financiële nood dreigt te komen of er zelfs al middenin zit en je niet weet waar je moet beginnen?

Voel je niet bezwaard om hulp te vragen. Hoe eerder je hulp vraagt bij geldzorgen, hoe sneller er gewerkt kan worden aan een oplossing. Niets doen is geen optie, dan stapelen de problemen en rekeningen zich alleen maar op. Zet de eerste stap. Onze budgetcoaches staan voor je klaar en begeleiden jou om weer grip op je financiën te krijgen.

“Asking for help is not a sign of failure, but rather a sign of strength that shows you have the courage to ask for what you need in order to succeed”

Wat kun je verwachten?

Via het contactformulier vul je je gegevens in. Je wordt dan zo snel mogelijk door een van onze medewerkers teruggebeld. Tijdens dit telefoontje stellen we je wat vragen over jouw situatie, je kunt vragen vertellen en je krijgt uitleg hoe we je kunnen helpen. Ook plannen we een eerste afspraak bij ons op kantoor.

Tijdens deze afspraak kun je jouw verhaal kwijt. Ben je door de Coronacrisis je (bij)baan kwijt en sta je voor een financiële uitdaging? Weet je niet waar je terecht kan voor financiële hulp? Of heb je hulp nodig bij het treffen van betalingsregelingen? Met welke financiële vragen of problemen je ook zit, wij zullen niet oordelen en staan klaar om met jou voor een oplossing te zorgen. 

Elke situatie en elke persoon is verschillend en Budgetcafé zorgt voor een aanpak die bij jou past. Stap 1 is zorgen dat we jouw hele financiële plaatje in kaart krijgen, zoals je inkomsten, uitgaven en eventuele schulden. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie starten we een traject met je op.  We doen het samen en kijken waar jij het meest mee geholpen bent. We hebben een speciaal project opgezet voor mensen die door corona in de schulden terechtgekomen zijn. Dit wordt vergoed via de gemeente Amsterdam. Hierbij leren we je de vaardigheden om met geld om te gaan, financieel gezond te zijn en (wanneer het mis gegaan is) te helpen om weer de regie te krijgen over je financiën.

Dit is hoe wij jou kunnen helpen

Stichting Budgetcafé biedt 3 verschillende diensten: Budgetcafé begeleidingBudgetcafé beheer en Bewindvoering. Ons ervaren team van budgetcoaches, beheerders en bewindvoerders zorgen dat jij de hulp krijgt die perfect bij je past.

Nieuwsgierig naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op via de contactbutton. Binnen kantoortijden kun je ons ook bellen op 020-2440474 of een berichtje sturen via WhatsApp.