Menu

Budgetbeheer

Niet iedereen lukt het om zijn of haar maandelijkse vaste lasten op tijd te betalen. Er kunnen tal van redenen zijn waardoor dat (tijdelijk) niet lukt of waardoor je het zelf niet kunt. Bijvoorbeeld omdat je plotseling minder inkomsten hebt, of doordat je te maken hebt met hogere kosten, zoals duurdere boodschappen of de hogere energieprijzen.

Geldzorgen en financiële stress zorgen ervoor dat je veel piekert en ’s nachts misschien zelfs wakker ligt. Met Budgetcafé beheer brengen we rust in de tent en zorgen we voor je financiële administratie. Onze budgetbeheerders helpen je om aan jouw toekomst te bouwen. Onze intensieve begeleiding brengt overzicht in je financiële en je persoonlijke situatie, zodat je weer wat kunt ontspannen. We doen het echt samen, volgens een plan zodat je het later zelf weer kunt doen.

“Anything is possible when you have the right people there to support you”

– Misty Copeland

Hoe werkt budgetbeheer?

Via het contactformulier meld je je aan bij Stichting Budgetcafé. Eén van onze medewerkers belt je dan zo snel mogelijk terug. Tijdens dit gesprek vertel je iets over jouw situatie en vertellen we je alvast wat de mogelijkheden zijn. Op basis van jouw vraag koppelen we je aan de juiste budgetcoach en plannen een eerste afspraak bij ons op kantoor.

Tijdens deze uitgebreide afspraak is er alle ruimte voor jouw verhaal. We kijken naar je huidige financiële situatie en bespreken of er betalingsachterstanden zijn die zo snel mogelijk opgelost moeten worden. Elke persoon en situatie is anders. Budgetcafé levert een persoonlijke aanpak op maat. We oordelen niet en werken samen met jou aan een oplossing.

Bij budgetbeheer beheren we je bankrekening en betalen we met jouw geld de vaste lasten. Zoals de huur of hypotheek, energiekosten en andere vaste lasten zoals de kinderopvang, verzekeringen en abonnementen. Dat klinkt misschien spannend of streng, maar dat valt reuze mee. Je krijgt vooral veel begeleiding, uitleg en steun. We staan echt naast je om jouw doelen te bereiken.

Als er betalingsachterstanden zijn (groot of klein) zorgen wij voor actieve begeleiding, zodat je er niet alleen voor staat. Hiermee voorkomen we dat eventuele geldzorgen of schulden groter worden.

We maken ook een budgetplan om een duidelijk overzicht in jouw financiën te krijgen en te leren op een slimme manier met je geld om te gaan. We gebruiken jouw eigen administratie steeds als ‘lesmateriaal’. Alle post die binnenkomt, nemen we samen door en je krijgt uitleg wat je ermee kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan het betalen van openstaande rekeningen en het opbergen van afschriften en al betaalde facturen. Samen zetten we een eenvoudig bij te houden bewaarsysteem op. Zo leer je alles om je administratie en financiën in de toekomst weer helemaal zelf te regelen.

Voordelen budgetbeheer

Iedereen is welkom bij Stichting Budgetcafé

Budgetcafé begeleiding is geschikt voor iedereen die hulp kan gebruiken om weer grip te krijgen op zijn of haar financiën. Het maakt dus niet uit wat je leeftijd is, wat de hoogte van je inkomen is en of je wel/geen schulden hebt. Er zijn een aantal doelgroepen waar we ons extra op focussen:

Is budgetbeheer gratis?

Budgetcafé beheer en Budgetcafé begeleiding zijn allebei diensten op vrijwillige basis. Je kunt vrijblijvend contact opnemen om hulp te krijgen van een van onze ervaren budgetbeheerders.

Het kennismakingsgesprek is gratis. Daarna stellen we op basis van jouw persoonlijke situatie een samenwerkingsovereenkomst tussen jou en Stichting Budgetcafé op. Hierin staat precies wat de kosten van het budgetbeheer zijn. Als je het beheer zelf niet kunt betalen, kijken we of je in aanmerking komt voor een subsidie. In sommige gevallen kun je de kosten bijvoorbeeld vergoed krijgen door de gemeente, de bank of zelfs door je werkgever. Het vraagt moed om hulp te vragen. We zorgen dus altijd voor een oplossing, zodat jij gebruik kunt maken van onze budgetbeheer.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn?