Jongvolwassenen

Vanaf je 18e krijg je er in één klap meer financiële verantwoordelijkheden bij. Zo moet je je eigen zorgverzekering betalen, jaarlijks belastingaangifte doen en niet vergeten zorg- en huurtoeslag aan te vragen. Ook kun je vanaf je 18e rood staan en een lening afsluiten. Een boel verantwoordelijkheden en extra keuzes die het er vaak niet gemakkelijker op maken.

"Heb jij een overzicht van je inkomsten en uitgaven?'

'Heb je aan je aan het einde van je salaris altijd een stukje maand over?'

'Heb je betalingsachterstanden en weet je niet hoe je er vanaf komt?'

'Ben je door de Corona-crisis je (bij)baan kwijt en sta je voor een financiële uitdaging?'

Schaam je niet

Onze boodschap is dat je je nooit hoeft te schamen om hulp te vragen. Hoe eerder je om hulp vraagt, des te eerder er gekeken kan worden wat je nodig hebt. Soms lijkt het allemaal veel erger dan het is. 

 

Stichting Budgetcafé kijkt samen met jou naar je situatie en helpt je overzicht te krijgen in je financiën. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie starten we een traject met je op.

Wil je meer weten over dit project? Klik hier voor meer informatie

Onze diensten

Stichting Budgetcafé heeft 3 verschillende opties: Budgetcafé begeleiding, Budgetcafé beheer en Bewindvoering. Wij vinden het belangrijk dat je de hulp krijgt die het beste bij je past omdat elke situatie anders is. 

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem onlinecontact met ons op via onderstaand formulier, Je kunt ons ook bellen op 020-2440474  of een berichtje sturen via WhatsApp.

Wacht niet langer en meld je nu aan!

Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.


Het verhaal van Jelle

Dit is het verhaal van Jelle. Hij valt in de categorie hoogopgeleid met een bijstandsuitkering én problematische schulden. Hij is aangewezen op de hulp van schuldhulpverlening. Dan komt er vanuit de schuldhulpverlener het bericht dat hij slechts hulp krijgt als hij akkoord gaat met beschermingsbewind. Een beschermingsbewindvoerder die door de schuldhulpverlener wordt aangewezen. 

Lees meer »

Het verhaal van Kim

Dit is het verhaal van Kim. Kim is moeder van een meerderjarige zoon die nog thuis woont. Eigenlijk heeft ze altijd moeite gehad om haar financiën op orde te krijgen. Via de schuldhulpverlening belandde ze uiteindelijk in de Wsnp. Kim kon altijd terugvallen op haar familie. Hierdoor leerde ze nooit om haar eigen boontjes te doppen. Maar nu doet ze het anders. Dit is haar verhaal.

Lees meer »

Het verhaal van Ramona

Dit is het verhaal van Ramona. Een heel verdrietig verhaal met zorgwekkende financiële gevolgen. En zij is niet de enige met zo een verhaal. In Nederland zijn er duizenden alleenstaande vrouwen die de zorg van hun kinderen alleen dragen en door een samenloop van omstandigheden geen grip meer hebben op hun financiële situatie. Vaak wordt er door schaamte veel te laat aan de bel getrokken.

Lees meer »

STICHTING BUDGETCAFÉ IS LID VAN DE BRANCHEORGANISATIE