Corona en schulden

De effecten van de coronacrisis voor de samenleving worden steeds zichtbaarder. Het kan zijn dat je je baan kwijt bent geraakt of dat je ineens moet rondkomen met veel minder inkomen. Wat kun je doen als je in financiële nood dreigt te komen of er zelfs al middenin zit en je niet weet waar je moet beginnen?

'Ben je door de Corona-crisis je (bij)baan kwijt en sta je voor een financiële uitdaging?'

'Weet je niet waar je terecht kan voor financiële hulp?'

'Heb je hulp nodig bij het treffen van betalingsregelingen?'

Schaam je niet

Onze boodschap is dat je je nooit hoeft te schamen om hulp te vragen. Hoe eerder je om hulp vraagt, des te eerder er gekeken kan worden wat je nodig hebt. Soms lijkt het allemaal veel erger dan het is. 

 

Stichting Budgetcafé kijkt samen met jou naar je situatie en helpt je overzicht te krijgen in je financiën. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie starten we een traject met je op.

Onze diensten

Stichting Budgetcafé biedt 3 verschillende opties: Budgetcafé begeleiding, Budgetcafé beheer en Bewindvoering. Wij vinden het belangrijk dat je de hulp krijgt die het beste bij je past omdat elke situatie anders is. 

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem onlinecontact met ons op via onderstaand formulier, Je kunt ons ook bellen op 020-2440474  of een berichtje sturen via WhatsApp.

Wacht niet langer en meld je nu aan!

Laat je gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.


Het verhaal van Jelle

Dit is het verhaal van Jelle. Hij valt in de categorie hoogopgeleid met een bijstandsuitkering én problematische schulden. Hij is aangewezen op de hulp van schuldhulpverlening. Dan komt er vanuit de schuldhulpverlener het bericht dat hij slechts hulp krijgt als hij akkoord gaat met beschermingsbewind. Een beschermingsbewindvoerder die door de schuldhulpverlener wordt aangewezen. 

Lees meer »

Het verhaal van Kim

Dit is het verhaal van Kim. Kim is moeder van een meerderjarige zoon die nog thuis woont. Eigenlijk heeft ze altijd moeite gehad om haar financiën op orde te krijgen. Via de schuldhulpverlening belandde ze uiteindelijk in de Wsnp. Kim kon altijd terugvallen op haar familie. Hierdoor leerde ze nooit om haar eigen boontjes te doppen. Maar nu doet ze het anders. Dit is haar verhaal.

Lees meer »

Het verhaal van Ramona

Dit is het verhaal van Ramona. Een heel verdrietig verhaal met zorgwekkende financiële gevolgen. En zij is niet de enige met zo een verhaal. In Nederland zijn er duizenden alleenstaande vrouwen die de zorg van hun kinderen alleen dragen en door een samenloop van omstandigheden geen grip meer hebben op hun financiële situatie. Vaak wordt er door schaamte veel te laat aan de bel getrokken.

Lees meer »

STICHTING BUDGETCAFÉ IS LID VAN DE BRANCHEORGANISATIE