Budgetcafé begeleiding

 

Niet iedereen lukt het om de eigen administratie te doen. Als je het overzicht dreigt kwijt te raken of al kwijt bent dan wordt het helemaal een situatie van onrust en veel stress. Er zijn dan een aantal mogelijkheden: zelf doen (www.zelfjeschuldenregelen.nl kan je hierbij helpen), hulp zoeken bij bijvoorbeeld een budgetcoach of contact opnemen met de schuldhulpverlening in jouw gemeente.

 

We verlagen de drempel

Het klinkt simpel maar dat is het natuurlijk niet. Vragen om hulp blijkt vaak een hoge drempel en een reden om het werken aan een oplossing uit te stellen. Het gevolg is dat de situatie kan verergeren.

Een budgetcoach kan een oplossing zijn. Je betaalt dan vaak wel een uurtarief of een pakketprijs. Daarnaast worden er meestal opstartkosten en beëindigingskosten in rekening gebracht. Wat als je deze kosten niet kan betalen?

Sommige gemeente bieden een budgetcoach kosteloos aan. Daarnaast is schuldhulpverlening van de gemeente ook kosteloos. Maar wat als de stap naar de gemeente nog te groot is? Wat als er behoefte is aan meer intensieve begeleiding?

 

Onze toegevoegde waarde

Ons uitgangspunt is dat hulp voor iedereen bereikbaar moet zijn. Er dient aandacht te zijn voor de persoonlijke omstandigheden en naar de behoefte van de persoon. Naast ruim voldoende mogelijkheid voor persoonlijke contact richt onze begeleiding zich ook op contact met andere betrokken partijen. Tijdens de intake zullen we uitvoerig  bespreken welke vorm van begeleiding het meest passend is. Wij vinden het belangrijk dat je een keuze hebt en dat wij samen tot een passende oplossing te komen. Naast de vaste werkzaamheden die nodig zijn om een goede administratie te voeren zullen onze werkzaamheden pas echt vorm krijgen wanneer er duidelijk is wat de situatie is. Dit verschilt per persoon.